Viltspårsprov i Ulfsby

I dag har Nalle och Akila (Skallvrån's Golden Peace) varit på viltspårsprov. Nalle startade i öppenklassen och Akila i anlagsklassen. Nalles spår var svårt, det hade regnat 20mm under tiden spåret låg + att det var svampplockare där spåret gick in. Nalle virrade bort sig i första vinkeln så domaren fick visa oss rätt men sedan spårade han utmärkt, både vinkel med bloduppehåll och återgång gick fint, likaså där det var 20-30 cm vatten. Lite surt var det med första vinkeln men det är sådant som händer. Ett 2:a pris blev det i alla fall.
Akila spårade fint och blev godkänd i anlagsklassen. Grattis Akila och Jonte och välkommna upp i öppenklassen. Skulle tro att hon blir champion lätt som en plätt.

När vi kom hem efter spåret så var det bara att slänga i sig en macka och så vidare till Karlskoga på kurs med Nalle. Det gick bra, han var inte det minsta avslagen trots spåret innan. Han t.o.m kom på inkallning trots störningen av andra hundar. Han distraheras mycket av andra hundar och vi har haft lite problem vid hundmöten eftersom han vill så gärna leka så fort han ser en hund. Men det går bättre och bättre sedan vi började kursen. Det ska nog bli hund av min NalleVilde också...

Akila med husse Jonte


Akila med sin rosett


Så här trött var Nalle efter både spår och kurs.

Bentugg

Tänkte bara bjuda på en bild där killarna ligger och har det mysigt

Nalle och Fredrik

Nalles MH

I dag har Nalle varit på MH. Vi började dagen med en 1½ timmes cykeltur och mycket mat för att han skulle vara lugn, men icke. Det var samma explosiva Nalle som alltid. Han genomförde det bästa MH jag sett. Pigg på att leka både med testledare och på avståndsleken. Jaktleken for han ut som ett jehu och greppade trasan och kom in med den, stolt som bara den. Dumpe och skrammel var ett lätt hopp bakåt och sedan genast fram och kollade vad det var, sedan inga kvarstående rädslor alls. Passiviteten gick bra, han lyfte en pinne och kikade runt i koppellängden men inget grävande, hoppande eller gnäll. Spökena stod han i koppellängt i fullt skall och kontrollerade bägge spökena. Det var ingen snäll Nallebjörn i det läget. jag fick ta spjärntag mot trädet bakom för att orka hålla honom. Jisses vilken skärpa det finns i den hunden. Sedan behövde jag bara ta ett steg emot spökena så sprang han fram och kollade läget utan någon kvarstående aggressivitet. Skottet fick vi tyvärr en 3:a på. Nalle for ut efter skotten och letade dummie. Jaktligt sett så gjorde han ett kanonsök, metodiskt och med stor envishet. De passiva skotten gick jättebra. Efteråt så var han jätteglad, det hela hade varit som en stor, härlig lekfest.

Lek med testledaren Ulf


leken


Jaktleken


Spöke


Spöke nr 2


Spöke

Sälsjön igen

Denna gång hade vi inte tur med vädret. Jo, fredagskvällen var det fint så hundarna var och badade medan gubben och jag satt vid grillplatsen och pratade. En kortare promenad och spår blev det också. men idag regnade det hela tiden så vi åkte hem tidigt.

Nalle och Fredrik letar godis


Killarna äter ute

Sälsjön

Nu har vi varit ute på en tripp med husbilen igen. Vi var vid Sälsjön, en underbar plats med grill och badplats. Det ligger bara en halvmil ifrån Degerfors och är ett perfekt ställe att ha en valpträff på så, det blir en där i september en helg när jag är ledig. Killarna fick gå många långa promenader och bada så mycket de ville. På kvällen så jakttränade vi Nalle. Det var första gången med apportkastare och även första gången med skott öht för Nalle. Han jobbade jättebra på att markera dummisen och kom snabbt in med den. Det är bara avlämmningarna vi måste jobba på annars så klarar han de flesta markeringar. Efter det så lade jag ut ett spår åt Nalle med 3 vinklar varav ett med bloduppehål och en med spetsvinkell, över en väg och en återgång. Det var ett fulllängsspår med skott i slutet och på morgonen tog han spåret klockrent och jobbade fint efter skottet. Före det, vid gryningen så hade jag tagit en tvåtimmars promenad med hundarna och efter frukosten gick vi ned till vattnet så de fick bada och hämta pinne.

Men lite tråkiga nyheter har jag. En tredje hund efter Fredrik har drabbats av EP. Hoppas att han slipper ha några anfall och att medicineringen fungerar bra


Fredrik i bilen


Fredrik



Fjärrdirigering vid frukosten för Nalle. Fredrik har sina egna privilegier


Killarna sitter fint


Killarna i ljungen


Nalle tar ett morgondopp


Nalle ruskar av sig vattnet


Killarna på morgonpromenad


Stolt Nalle hittade skanken när vi spårade


Nalle tar sina egna vägar


Nalle med kvällens märgben


Killarna vid bilen

Premiärtur

Nu har vi tagit vår premiärtur med chevahusbilen. Vi hittade enn lugnt och stilla ställe emellan Guldsmedshyttan och Stjärnfors där det inte passerade några bilar så killarna kunde vara lösa hela tiden. En sjö låg så nära att hundarna kunde springa ned och bada när lusten föll på. Och det gjorde den var femte minut för Nalle när han inte var upptagen på att släpa på mindre stockar. Fredrik höll sig i närheten av oss och gick runt och nosade i godan ro. På kvällen lade jag ut ett spår åt Nalle som fick gå det på morgonen. Han spårar bättre på nattgamla spår än anlagsspåren. Men allt som allt var det en lyckad tur och nu har vi två trötta killar som drar timmerstockar.

Fredrik vaktar bilen


Nalle tar igen sig på kvällen


Nalle


Nalle älskar när man kastar frisbee med honom.

RSS 2.0