Viltspårsprov i Ulfsby

I dag har Nalle och Akila (Skallvrån's Golden Peace) varit på viltspårsprov. Nalle startade i öppenklassen och Akila i anlagsklassen. Nalles spår var svårt, det hade regnat 20mm under tiden spåret låg + att det var svampplockare där spåret gick in. Nalle virrade bort sig i första vinkeln så domaren fick visa oss rätt men sedan spårade han utmärkt, både vinkel med bloduppehåll och återgång gick fint, likaså där det var 20-30 cm vatten. Lite surt var det med första vinkeln men det är sådant som händer. Ett 2:a pris blev det i alla fall.
Akila spårade fint och blev godkänd i anlagsklassen. Grattis Akila och Jonte och välkommna upp i öppenklassen. Skulle tro att hon blir champion lätt som en plätt.

När vi kom hem efter spåret så var det bara att slänga i sig en macka och så vidare till Karlskoga på kurs med Nalle. Det gick bra, han var inte det minsta avslagen trots spåret innan. Han t.o.m kom på inkallning trots störningen av andra hundar. Han distraheras mycket av andra hundar och vi har haft lite problem vid hundmöten eftersom han vill så gärna leka så fort han ser en hund. Men det går bättre och bättre sedan vi började kursen. Det ska nog bli hund av min NalleVilde också...

Akila med husse Jonte


Akila med sin rosett


Så här trött var Nalle efter både spår och kurs.

Kommentarer
Postat av: Jonte

Vilka fina bilder! har missat de förut men satt och läste tillbax lite nu:)

2010-11-24 @ 16:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0