Dåligt med uppdateringar

Usch vad jag är dålig på att uppdatera bloggen. Men allt är som vanligt här, träning med Nalle och motion för bägge grabbarna. Nalle och jag har börjat träna tävlingslydnad. De enda monent som är färdiga är tandvisning, ställande under gång och apporteringen. Det andra filar vi på. Förhoppningsvis ska vi kunna starta i höst ngngång. Svårast bli nog att få honom att jobba med full kontakt när det finns andra hundar i närheten. Trappträningen går också framåt och nu klarar han av 2 trappsteg. Ska prova med rå lever i morgon som "bete".

Vi har fått en hälsning från Sixten (Skallvrån's Chocolate King), han har en fettknöl som ska opereras bort. Även bildr skickade han med. Bild har vi även fått från Akila ( Skallvrån's Golden Peace) och det syns vems dotter hon är. Glöm nu inte bort valpträffen 5 juni.

Vampyr Akila


Vampyr Fredrik


Sixten och lillmatte


Sixten har packat ned sin goseälg i lillmattes resväska


Sixten

Träning vardagslydnad

Nu har vi kört igång på allvar med vardagslydnad och miljöträning för Nalle. Koppelgåendet går bra nu bortsett att han krånglar ibland vid hundmöten. Vår trapp jobbar vi stenhårt med men han tycker den är döläskig och går bara ett trappsteg upp än så länge. ALla andra trappor vi varit vid har gått jättebra, även sådana i trapphus. Men våran snirklar sig och det trappstegen smalnar av så man kan inte gå bredvid honom och stötta. Men med klicker och tålamod ska vi nog fixa den trappen också. Det är ett måste eftersom hissen kan sluta fungera och är det då en helg kan den stå still länge och man får ta trappen vid kisseturer, för de måste ju ut ändå. Fredrik går som ingenting i trappen. Att sitta och vänta på matskålen går jättebra så nu ska vi lägga in ett liggande innan de får ta meten som en träning i platsliggandet. Hoppas ni alla har det bra med era hundar nu när våren kommit på allvar.

Vår älskade diva till katt


Killarna ligger och jäser i sängen



Trappen vi kämpar med


Nalle och Fredrik väntar på maten

Semester

Nu är det ett tag sedan jag skrev i bloggen men jag har haft fullt upp med träning av Nalle. Vi har jobbat stenhårt med framförallt koppelgåendet och så har vi börjat att cykla med honom för att bygga upp honom till en muskulös kille. Jag har ju semester nu och 3v framåt så det ska nog finnas tid både för bloggen och hundtränandet. Vi har fått bilder på Zorro (Skallvrån's Dark Quality). Han har tyvärr blivit anfallen av en schäfer och är väldigt osäker bland andra hundar och tycker att anfall är bästa försvar.

Den 5/6 kl. 12.00 kommer vi att ha en valpträff vid sjön Gryten där vi går en liten bit och sedan stannar och grillar och låter hundarna bada, leka och ha kul.


Fredrik och Nalle myser i soffan


Nalle knölar fortfarande in sig där vi har vattenskålen. Han låg där när han var valp och envisas att ligga där nu med även om han kappt får plats.


Zorro


Zorro

Slagna hjältar

I dag har vovvarna varit ute mest hela dagen, det har blivit långa promenader och en hel del lydnadsträning för Nalles del. Så jag passade på att ta några bilder på dem när de sover gott. Blir även en bild på Nalle där han ligger och tittar på sitt favoritprogram "Mannen som talar med hundar". Han ligger som ett tänt ljus och släpper inte TVn med blicken. Jag har en tråkig nyhet att komma med. Nisse, (Skallvrån's Golden Qualifikation) har drabbats av epilepsi. Det är det enda fallet av alla Carinbarn och Fredrikbarn jag vet om så jag hoppas att det är ett slumpmässigt fall. Tråkigt är det i alla fall.

Nalle sover som en stock med halva kroppen under sängen


Fredrik är en utslagen hjälte


Nalle tittar på Ceasar Milan

Party hela dagen

I dag har vi firat Nalle dagen lång, ja Fredrik också, Han har ju sin del i röntgenresultatet han med. Dagen började med en lång cykeltur för Nalle. Han älskar verkligen att få springa av sig överskottsenergin bredvid cykeln. Sedan så blev det grisöron för grabbarna bus och på vägen hem från jobbet så köpte jag var sitt happy meal till dem. De var saliga vill jag lova. De åt så fint, Fredrik ur lådan och Nalle lyfte ur sina saker och åt dem, hamburgaren i sängen och stripsen på golvet. Morötterna fick Fredrik ta, han älskar morötter men det gör inte Nalle. Nu ska vi ha en skön kväll tillsammans med mycket mys. Tänk att man kan bli så glad för ett röntgenresultat :-)

Husets chef


Nalle äter grisöra


Fredrik med sitt grisöra


Pojkarna med sina Happy Meal


Fredrik mumsar förnöjt


Nalle med sin hamburagre


Fredrik med sin hamburagre


Nalle med sina strips

Röntgenresultat

I dag så ligger Nalles röntgenresultat ute på hunddata. HD-A och ED-UA blev det. Kunde m.a.o. inte bli bättre så nu ska vi ta med pojkarna till Mac Donalds så ska de få varsitt Happy Meal att festa på

RSS 2.0