Viltspårsprov

I dag har Nalle och jag gått anlagsprovet. Det gick bra trots 25 graders värme så nu är det öppenklassen som gäller. Givetvis firades det med varsitt happy meal åt killarna

Nalle med rosett


Nalle med happy meal


Glupsk Fredrik med sitt happy meal


Det finaste matte har sätter hon på bordet

Änglavakt......

bland tror jag att jag har änglavakt, eller är egentligen övertygad om det, har man dåligt om pengar dyker det alltid upp några oväntade inkomster osv. I går morse när jag och Nalle skulle ta vår cykeltur så slog mig tanken på att ha både vanligt koppel och springerkopplet som sitter i selen. Under mina dryga 20 år som aktiv hundägare så har den tanken aldrig slagit mig utan jag har förlitat mig till 100% på springern. Vi fick några hundmöten men kopplet hände löst så jag hade eg ingen användning för det. Ca 500m hemifrån säger det KLONK och när jag efter en stund tittar till så har knuten på springern gått upp. Tanken på att den skulle kunna släppa har aldrig föresvävat mig. Den har suttit runt 10 år och då har jag cyklat med hundar som har legat på hela tiden och man har fått stå på bromsen. Nalle springer ju ändå efter mitt tempo på cykeln utan att dra. Jag vet inte vad som gjorde att jag använde kopplet som säkerhetsgrej men jag är glad att jag gjorde det för vi cyklade bredvid stora vägen och hade han varit lös där vet man inte vad som kunde ha hänt. Så tack min skyddsängel.......

Två slagna hjältar efter en dags hundgöra

Varmt, varmare, varmast

Nu är det riktig sommarhetta ute och hundarna är bara pigga på morgonen och kvällen. Däremellan sover de oftast om vi inte åker iväg och badar. Man får försöka lura i dem så mycket vatten som det bara går. Färskfoderet som jag har börjat med är kanon på det viset, man kan blanda till en soppa av det och allt slinker ned, de är galna i den maten. Stackars Fredrik är satt på bantning och det är inte populärt hos honom.

Fredrik tigger macka


Hjördis dricker vatten


Nalle tar siesta

Baddag

I dag skulle vi egentligen varit i Rottneros och ställt ut men vi lyckades att försova oss. Istället tog jag och nalle en rejäl cykeltur på morgonen och sedan vid lunchtid så åkte vi och babade med hundarna. Även jag var i, inte dåligt för en sådan badkruka som jag.


Tre knubbsälar i vattnet


Nalle bogserar mig mot land


Gött med lift


Land i sikte


Sandbad


Killarna letar godis


Och här poserar de inför kameran

Det var ett tag sedan sist....

men nu har jag fått en stund över. I dag har Akila (Skallvrån's Golden Peace) tävlat lydnad i Askersund. Det blev ett tredjepris i LKL 2. Själva har vi njutit av ledigheten och tränat hundar när vädret tillåtit det, annars så har vi varit och badat med dem. Det behövs i den här värmen.

Nalle och Fredrik i badartagen


Fredrik torkar sig i husses säng


Nalle utställningstränar


Mer av Nalle

RSS 2.0